Sałatka z tofu

By 15:53

Propozycja bardzo lekkiej sałatki pasującej idealnie do grillowanych mięs albo całkowicie odwrotnie do samodzielnej przekąski dla ludzi nie jedzących mięsa. Tak czy siak jest warta wypróbowania.



Składniki:
  • 200 g wędzonego tofu
  • 1  brokuł
  • pół dużej lub jedna mała kapusta pekińska
  • 3-4 garście rukoli
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
Wykonanie:
  1. Tofu pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na złoty kolor.
  2. Brokuł podzielić na nieduże kawałki i zblanszować ( krótko obgotować w osolonej wodzie bez przykrycia).
  3. Kapustę drobno poszatkować.
  4. Tofu, brokuł, kapustę pekińską i rukolę razem wymieszać.
  5. Majonez, jogurt i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać i doprawić solą.
  6. Sos dodać do reszty składników. Delikatnie wymieszać.


You Might Also Like

2 komentarze