Sałatka ryżowa
Składniki:
- 1 seler naciowy
- 1 cebula czerwona
- 2 woreczki ryżu mieszanego ( dziki i paraboliczny)
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mała cukinia
- 2 piersi z kurczaka
- 180 g jogurtu naturalnego
- garść drobno posiekanego koperku
- ząbek czosnku
- pieprz
- sól
- Piersi umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na patelni.
- Usmażone piersi pokroić w kosteczkę dodać do ugotowanego wcześniej ryżu.
- Dodać kukurydzę, cebulę pokrojoną w piórka i podsmażoną na patelni.
- Cukinię oczyścić, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i solą i podsmażyć na patelni. Dodać do reszty składników.
- Seler naciowy pokroić na małe kawałeczki i zblanszować. Dodać do sałatki.
- Do jogurtu dodać koper i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem.
- Sos jogurtowy dodać do pozostałych składników.
0 komentarze