Ciasto Kinder Country

By 09:17

Cudowne i pyszne ciasto dla leniwych lub dla tych co ,,boją się'' piekarnika. Przepis znalazłam w internecie i zmieniłam jedynie proporcje. Ciasto znika w ekspresowym tempie.  Idealnie nadaje się również na imprezy szkolne i przypomina smakiem popularny batonik więc dzieciom z pewnością przypadnie do gustu. Bardzo proste i bardzo kaloryczne ale co tam, można później pobiegać.



Składniki:
  • 250-300 g herbatników
  • 600ml śmietany 30%
  • 200 g białej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 250 g serka mascarpone
  • 3 szklanki słodkiej prażonej pszenicy
Wykonanie:
  1. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładać pierwszą warstwę herbatników.
  2. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przestudzić.
  3. 400 ml schłodzonej śmietanki ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i czekoladę oraz 2 szklanki pszenicy. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na herbatniki.
  4. Wyłożyć drugą warstwę herbatników.
  5. Czekoladę mleczną i gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej. Przestudzić.
  6. 200 ml śmietany ubić na sztywno i powoli dodawać czekoladę.
  7. Wyłożyć na herbatniki.
  8. Wierzch ciasta udekorować pozostałą słodką pszenicą.
  9. Wstawić do lodówki na kilka godzin.






You Might Also Like

0 komentarze