Waniliowe babeczki z czekoladą
Puszyste i delikatne o mocnym waniliowym smaku,babeczki dla naszych milusińskich i nie tylko. Rozchodzą się bardzo szybko ale i bardzo szybko się je robi. W środek każdej babeczki wcisnęłam kostkę czekolady mlecznej ale każda inna świetnie tutaj pasuje.
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- pół szklanki cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka pasty waniliowej
- dowolna czekolada
- 1 łyżka budyniu waniliowego
- pół szklanki oleju
- szklanka mleka
- Przesianą mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszać.
- W mleku rozmieszać budyń i dodać do pozostałych mokrych składników(olej, jajko, pasta waniliowa). Można zmiksować albo rozmieszać łyżką.
- Mokre składniki dodać do suchych i zmiksować.
- Blaszkę na babeczki wyłożyć papilotkami i wkładać ciasto tak aby było zakryte dno. Układać na każdym po jednej kostce czekolady. Przykryć pozostałym ciastem.
- Piec w 180°C około 30 minut.
- Studzić na kratce.
1 komentarze
Musiały smakować wybornie! :)
OdpowiedzUsuń