Ciasto Mandarynka

By 18:16 ,

 Doskonałe ciasto, bardzo aromatyczne i bardzo mandarynkowe. 

 Składniki:

 🍊 3 duże mandarynki

🍊 6 jaj

🍊 1,5 szklanki cukru pudru

🍊 2 szklanki mielonych migdałów

🍊 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    

Wykonanie:

🥮mandarynki gotować przez około dwie godziny
🥮ostudzić, obrać, miąższ zblendować na mus
🥮jajka ubić z cukrem pudrem , dodać mus z mandarynki, migdały i proszek do pieczenia
🥮zmiksować i wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia
🥮piec w temp. 180°C przez około 40 -50 min lub to tzw. suchego patyczka
🥮po ostudzeniu polać lukrem na bazie soku z mandarynki

Uwaga! Ciasto szybko się rumieni więc polecam po około 20 minutach przykryć je folią aluminiową.




You Might Also Like

0 komentarze