Płatki jaglane z jabłkiem
A dzisiaj mam propozycję dla młodych mam, które często głowią się co zrobić na śniadanie swojemu maluszkowi. Płatki jaglane - bardzo zdrowe i bardzo proste do przygotowania. Można je przygotować na wiele sposobów z różnymi owocami jak również i z warzywami.
U nas dzisiaj były z jabłkiem lekko podduszonym na patelni z cynamonem, polane syropem klonowym. Pyszne i bardzo sycące.
Składniki:
- 1 jabłko
- szklanka mleka
- 3 łyżki płatków jaglanych
- łyżeczka syropu klonowego
- świeżo tarty cynamon
- Płatki zalać mlekiem i gotować 3 minuty.
- Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i poddusić na patelni z nieprzywierającym dnem do momentu aż jabłka się rozpadną - około 10 minut. Na koniec doprawić cynamonem.
- Na gotowe płatki wyłożyć jabłka i polać syropem klonowym.
0 komentarze