Bezy czekoladowe

By 21:28

Po robieniu lodów zostaje bardzo dużo białek więc żeby się nie zmarnowały trzeba coś z nimi zrobić. Więc dodatkowo kwitnie produkcja bezów w różnych smakach. Polecam pyszne bezy czekoladowe.

Składniki:
  • 4 białka
  • 2 łyżki kakao
  • 200 g cukru pudru
  • cukier waniliowy
Wykonanie:
  1. Białka ubić na pianę dosypując cztery łyżki cukru pudru.
  2. Gdy piana będzie sztywna i lśniąca dodać resztę cukru pudru, cukier waniliowy i kakao.
  3. Pianę wymieszać i lekko ubić.
  4. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i formować bezy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Suszyć około 40 minut w temp. 130-140°C.
  6. Wystudzić na kratce.

You Might Also Like

0 komentarze