Bezowo- truskawkowo

By 19:53

Sezon na truskawki trwa i kusi swoim zapachem i smakiem. Prosty, przepyszny i bardzo delikatny deser z musu truskawkowego, bitej śmietany i bezów. Rozpływa się w ustach.


   
Składniki:
  • śmietana 30%
  • gorzka czekolada
  • truskawki
  • bezy
  • cukier puder(1-2 łyżki)
Wykonanie:


Tym razem specjalnie nie podaję ilości przy składnikach, bo uważam, że w tym deserze niech każdy zadecyduje sam ile i czego chciałby zjeść.
  1. Większą połowę truskawek zmiksować na mus i wlać do pucharków.
  2. Resztę truskawek poprzekrajać  na cztery części i wrzucić do musu. Kilka ładniejszych kawałków zostawić do dekoracji.
  3. Śmietanę ubić na sztywno i dodać cukier puder do smaku.
  4. Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do śmietany.
  5. Na koniec dodać pokruszone bezy.
  6. Sporą porcję śmietany wyłożyć na mus i truskawki.
  7. Ozdobić według uznania.



You Might Also Like

0 komentarze