Wątróbka
Taka wątróbka kojarzy mi się z wakacjami, chyba dlatego, że gdy jest gorąco zazwyczaj nie chce mi się stać przy kuchni godzinami. Wolę przygotować cos na szybko. Obróbka takiej wątróbki jest ekspresowa, żadnej chemii, tylko pieprz i sól i zieleninka.
Składniki:
- 0,5 kg wątróbki drobiowej
- pęczek natki pietruszki
- pęczek koperku
- jedna duża cebula
- pieprz i sól
- ok. pół szklanki wody
- Wątróbkę oczyścić, pokroić, oprószyć solą i pieprzem
- Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na oleju i dodać wątróbkę. Smażyć kilka minut.
- Podlać wodą i nadal trzymać na ogniu kilka minut.
- Dodać koper i natkę pietruszki i dusić ok. pięć minut.
0 komentarze