Wątróbka

By 07:45

Taka wątróbka kojarzy mi się z wakacjami, chyba dlatego, że gdy jest gorąco zazwyczaj nie chce mi się stać przy kuchni godzinami. Wolę przygotować cos na szybko. Obróbka takiej wątróbki jest ekspresowa, żadnej chemii, tylko pieprz i sól i zieleninka.



Składniki:
  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek koperku
  • jedna duża cebula
  • pieprz i sól
  • ok. pół szklanki wody
Wykonanie:

  1. Wątróbkę oczyścić, pokroić, oprószyć solą i pieprzem
  2. Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na oleju i dodać wątróbkę. Smażyć kilka minut.
  3. Podlać wodą i nadal trzymać na ogniu kilka minut.
  4. Dodać koper i natkę pietruszki i dusić ok. pięć minut.

You Might Also Like

0 komentarze