Waniliowe babeczki z czekoladą

By 14:56 ,

Puszyste i delikatne o mocnym waniliowym smaku,babeczki dla naszych milusińskich i nie tylko. Rozchodzą się bardzo szybko ale i bardzo szybko się je robi. W środek każdej babeczki wcisnęłam kostkę czekolady mlecznej ale każda inna świetnie tutaj pasuje.



Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka pasty waniliowej
  • dowolna czekolada
  • 1 łyżka budyniu waniliowego
  • pół szklanki oleju
  • szklanka mleka
Wykonanie:
  1. Przesianą mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszać.
  2. W mleku rozmieszać budyń i dodać do pozostałych mokrych składników(olej, jajko, pasta waniliowa). Można zmiksować albo rozmieszać łyżką.
  3. Mokre składniki dodać do suchych i zmiksować.
  4. Blaszkę na babeczki wyłożyć papilotkami i wkładać ciasto tak aby było zakryte dno. Układać na każdym po jednej kostce czekolady. Przykryć pozostałym ciastem.
  5. Piec w 180°C około 30 minut.
  6. Studzić na kratce.






You Might Also Like

1 komentarze