Żółta sałatka ryżowa
Sałatka ryżowa bez zbytniego wymyślania. Szybka i prosta. Każdy może dorzucić do niej co tylko chce.
Składniki:
- 200 g ryżu najlepiej mieszanego dziki i paraboliczny
- 1 spora pierś kurczaka
- pół puszki kukurydzy
- 1 brokuł
- 1 czerwona cebula
- pieprz
- sól
- słodka papryka
- kurkuma
- garść natki pietruszki
- Pierś umyć, pokroić w drobną kostkę, przyprawić solą, pieprzem i papryką słodką. Odstawić na godzinkę.
- Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko z dodatkiem płaskiej łyżeczki kurkumy.
- Cebulę pokroić w piórka i lekko podsmażyć.
- Brokuły (różyczki) lekko obgotować ok.2-3 minuty.
- Kukurydzę odcedzić.
- Piersi usmażyć na patelni.
- Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
- Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
0 komentarze