Sałatka kalafiorowa

By 10:21

Delikatnie chrupiąca, pyszna i bardzo prosta sałatka. Przygotowana na szybko z tego co było pod ręką zniknęła tak szybko jak się pojawiła i to jest chyba najważniejsze dla każdej gospodyni. Lepszej rekomendacji nie ma.



Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka
  • jeden mały kalafior
  • pęczek szczypiorku
  • 3 jajka
  • puszka kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • sól
Wykonanie:
  1. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem i odstawić na pół godziny lub jeśli jest czas na dłużej. Po tym czasie podsmażyć na patelni.
  2. Różyczki kalafiora porozrywać na małe kawałki i obgotować w osolonej wodzie przez 3-4 minuty.( Kalafior nie może być miękki! Musi być twardawy! Musi chrupać!)
  3. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  4. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
  5. Szczypiorek drobno posiekać.
  6. Wszystkie składniki razem wymieszać. Dodać majonez i doprawić solą i pieprzem.



You Might Also Like

1 komentarze

  1. Owszem nie ma. Zjedzone ze smakiem daje motywację do dalszego działania w kuchni. Wygląda smakowicie.

    OdpowiedzUsuń