Kokosowe babeczki
Bardzo dobre, delikatne babeczki z kokosową nutą. Całość dopełnia pyszna polewa na bazie białej czekolady.
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mleczka kokosowego
- 100 g wiórków kokosowych
- 1/3 szklanki oleju
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 100 g białej czekolady
- 1 łyżka masła
- 2-3 łyżki mleczka kokosowego
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- Jajka ubić z cukrem, mleczkiem kokosowym, olejem i wanilią.
- Do mokrych składników dodać wymieszane składniki suche: przesianą mąkę, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe.
- Ciasto nałożyć do papilotek do 3/4 wysokości.
- Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około 30 minut.
- Studzić na kratce.
- Składniki polewy rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać i ostudzić.
- Wystudzone babeczki polać wcześniej przygotowaną polewą.
2 komentarze
fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń