Śledzie w sosie curry
A teraz coś dla miłośników śledzi, a sporo ich jest nawet w moim najbliższym otoczeniu. Tym razem wersja taka troszkę orientalna z curry i mleczkiem kokosowym.
Składniki:
- 6- 7 filetów śledziowych
- 150 ml mleczka kokosowego
- 1 duża cebula
- 4-5 łyżek oleju
- kurkuma
- pasta curry(w moim przypadku czerwona)
- szczypiorek
- Śledzie wymoczyć i pokroić na małe kawałki.
- Mleczko kokosowe, olej, łyżeczkę kurkumy i dwie łyżeczki curry dobrze razem połączyć.
- Cebulę drobno pokroić posypać solą i cukrem. Wymieszać i odstawić na 30 minut.
- Śledzie ułożyć na talerzyku, posypać cebulą i polać sosem.
- Posypać szczypiorkiem.
- Odstawić do lodówki na kilka godzin.
0 komentarze